Saturday, 11 January 2014

Assalamualaikum wbt    :)

Alhamdulillah for everything Allah. Last a few days I meet up my college friends. Oh itu zaman sudah lama. Masing-masing kami ada kisah silam,  We all banyak bercerita tentang kehidupan. Kehidupan jahiliyyah  dulu kami tutup rapat-rapat. Kami mulakan hidup baru, suasana baru, motivasi dan semangat baru.

 I love Usrah, sebab usrah ni banyak dekatkan kita pada Pencipta. Diri manusia ni perlu di tarbiyah, di beri motivasi untuk tingkatkan iman dan tauhid kita pada Allah. Sebab  sifat manusia ni cenderung pada perbuatan negatif. Thats why Usrah itu perlu ada. So kalau sekarang nak jumpa kawan-kawan mesti ajak dorang pi usrah. Tak kira la dorang nak ke tak nak, depa kena ikut jugak. hehe. Sebab hidup ni singkat, tak perlu dibazirkan masa dengan wang ringgit, shopping sana sini. Pergi usrah je dah rasa macam dapat tenangkan fikiran, duit pun tak dibazirkan.

Now, 
I'm happy with it. No doubt. No stress. I love Allah

Ukhuwah Fillah. LillahiTaala. 



USRAH MATE

No comments:

Post a Comment